Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει βοήθεια στην επαναφορά του τουριστικού κλάδου της Τουρκίας, υπογράφοντας στη Μαδρίτη μνημόνιο με το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της χώρας για την παροχή εξειδικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης ειδικά στο πεδίο της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ.

Επιπλέον, ο ΠΟΤ θα παρέχει βοήθεια στην αύξηση του αριθμού των απευθείας πτήσεων από βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, Nabi Avci σε συνάντηση που είχε με τον γ.γ. του ΠΟΤ, Ταλέμπ Ριφάι, η Τουρκια έχει επιστρέψει και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ισχύει το business as usual στους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας και, όπως πάντα, τα αεροδρόμια είναι ανοικτά. Η εμπορική δραστηριότητα στον τουρισμό διεξάγεται χωρίς προβλήματα, πρόσθεσε αναφορικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία έχει κηρυχθει στη χώρα, η οποία, όπς είπε, θα επηρεάσει μόνο όσους εμπλέκονται στο πραξικόπημα και όχι τους τουρίστες.

Διαβεβαίωσε δε ότι δεν υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας στη χώρα, φέροντας ως παράδειγμα την άρση του αποκλεισμού πτήσεων από τη Ρωσία.

Πηγή: tornosnews.gr