Το 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή», που διοργανώνει η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας ανοίγει τις πύλες του σήμερα Δευτέρα και ολοκληρώνονται την ερχόμενη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.

Για 4 ημέρες, η «καρδιά» της παράδοσης, του πολιτισμού και των τεχνών θα βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, στην «αυλή» του Ολύμπου, στη «ζωντανή» πόλη της Ελασσόνας. Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, μουσικοχορευτικές παραδοσιακές παραστάσεις με «άρωμα» Ελλάδος – Μαυροβουνίου – Τουρκίας, προβολή ντοκιμαντέρ για το μυθικό Όλυμπο, μουσική βραδιά, δρώμενα, θα απλωθούν όλα μαζί στις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν με κάθε φροντίδα οι άνθρωποι του δραστήριου Ελασσονίτικου Συλλόγου, με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας. Τις εκδηλώσεις στηρίζει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και το Δίκτυο Συλλόγων «Περραιβία». Ακόμη, η όλη διοργάνωση στηρίζεται από δεκάδες χορηγούς.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

7 μ.μ.: Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Ελασσόνας από χορευτικά συγκροτήματα.

8.30 μ.μ.: Στην πλατεία Λαού, Διεθνής μουσικοχορευτική παραδοσιακή παράσταση. Οι χορευτικές ομάδες της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, του συγκροτήματος «ORO» από το Μαυροβούνιο και του συγκροτήματος «KURUMU» από την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη), θα ζωντανέψουν με τραγούδια και χορούς του τόπου τους «την αυλή του Ολύμπου».

ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

8.30 μ.μ.: Στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», μουσικό πρόγραμμα με τους Ελασσονίτες Βασίλη Τζήκα και Βάγια Βαλιώτη, με Ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

9.00 μ.μ.: Στην ίδια Αίθουσα, η πρώτη επίσημη παρουσίαση και προβολή στη Θεσσαλία του Ντοκιμαντέρ «MT.OLYMPUS – THE CREATION», με σκηνοθεσία Αθηνάς Κρικέλη, Δημήτρη Ζησόπουλου. Στην ομάδα της παραγωγής συμμετέχουν Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί, ενώ την μουσική του ντοκιμαντέρ έχει συνθέσει ο Γιώργος Χατζής. Αφηγητές είναι ο ηθοποιός Ντέιβιντ Γουάσιγκτον, γνωστός από τις αφηγήσεις του στο National Geographic και σε άλλα εξειδικευμένα κανάλια προβολής ντοκιμαντέρ της Αμερικής και ο Έλληνας ηθοποιός Ιωάννης Στρατάκης. Το «Mt Olympus – the Creation» αποτελεί το δεύτερο από τη σειρά των 12 ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένα στον Όλυμπο, τα οποία η Ellopia Films USA σκοπεύει να ολοκληρώσει μέχρι και το 2018. Στην ωριαία παραγωγή αμερικανικών προδιαγραφών περιγράφεται η δημιουργία του βουνού «Όλυμπος» και οι γεωλογικές ιδιαιτερότητές του, που το κατατάσσουν στα πλέον ενδιαφέροντα βουνά του πλανήτη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

8.30 μ.μ.: Στην πλατεία Λαού, μουσικοχορευτική παραδοσιακή παράσταση. Οι χορευτικές ομάδες της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής Κοζάνης και ο Σύλλογος Μικρασιατών Βόλου, οι δεξιοτέχνες μουσικοί της ορχήστρας του Κώστα Κωστούλη (κλαρίνο) με τον Μάριο Σαρακατσιάνο στο τραγούδι και την παραδοσιακή χορωδία της Λαογραφικής Εταιρείας, θα προσπαθήσουν να παρακινήσουν μικρούς και μεγάλους να προστατευθεί η παράδοσή μας ως ανεκτίμητος θησαυρός.

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

8.30 μ.μ.: Στην πλατεία Λαού, Διεθνής μουσικοχορευτική παραδοσιακή παράσταση. Οι χορευτικές ομάδες της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, του συγκροτήματος «ORO» από το Μαυροβούνιο και του συγκροτήματος «KURUMU» από την Τουρκία, θα ζωντανέψουν με τραγούδια και χορούς του τόπου τους «την αυλή του Ολύμπου».

10.30 μ.μ.: Λήξη του Φεστιβάλ .

Την παρουσίαση του Φεστιβάλ θα κάνει η Σοφία Πουλιώτη. οι χοροδιδάσκαλοι της Λ.Α.Ε.Ε., που φρόντισαν για τις εμφανίσεις των χορευτικών τμημάτων είναι οι: Ευαγγελία Ανδρέου, Αθηνά Νατσιούλη, Γιώργος Παπαχρήστου, Γιάννης Σαμώτας.

 


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία


Πετάξτε στην Κωνσταντινούπολη με την Aegean