Η Τουρκία έχει σήμερα περισσότερους από 100.000 εκατομμυριούχους, καθιστώντας την πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής ως προς τον αριθμό πλουσίων πολιτών, σύμφωνα με την έκθεση New World Wealth. Η έκθεση,μάλιστα, προβλέπει ότι οι πλούσιοι στην Τουρκία θα αυξηθούν μέχρι 60% έως το 2025.

Η εκτίμηση στηρίζεται στο γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη αποτελεί τον κύριο επιχειρηματικό κόμβο της Μέσης Ανατολής. Ενώ το Ντουμπάι και η Ντόχα βασίζονται μόνο σε ορισμένους τομείς, η Κωνσταντινούπολη είναι ισχυρή σε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό βασικών επιχειρηματικών τομέων, αναφέρει ο Andrew Amoils του  New World Wealth, που εδρεύει στο Λονδίνο.

istanbul-photo

Η Κωνσταντινούπολη, τονίζει, παραμένει επίσης η κύρια πύλη των επενδύσεων στην υπόλοιπη Μέση Ανατολή, καθώς ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, που έχουν μεγάλες επενδύσεις σε άλλες χώρες της Μέσης ανατολής ή κάνουν έργα εκεί  έχουν έδρα στην Κωνσταντινούπολη. Οι εύποροι πολίτες έλκονται από τις υψηλού επιπέδου μπουτίκ της Κωνσταντινούπολης, τα ακριβά εστιατόρια και τις ευρύχωρες παραθαλάσσιες βίλες.

Από τους 102.000 Τούρκους με περιουσία άνω του 1 εκατ.ευρώ, 5.200 έχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 10 εκατ.ευρώ.

Ακολουθούν τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο αριθμεί 72.100 πλούσιους (με περιουσία άνω του ενός εκατ.ευρώ), το Ισραήλ έχει 71.700 εκατομμυριούχους και η Σαουδική Αραβία 59.000.

Πηγή: tornosnews.gr