Τρεις Τούρκοι και ένας Έλληνας είναι ανάμεσα στους εννέα νεκρούς από τη χθεσινή επίθεση στο Μόναχο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Η ανακοίνωση για τους τρεις Τούρκους  έγινε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο νεκρός Έλληνας είναι ο Χουσεϊν Νταϊτσίκ (γεν. το 1999) με καταγωγή από τον Άρατο Ροδόπης και ζούσε στο Μόναχο με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του. Η κηδεία του 17χρονου θα γίνει τις επόμενες μέρες στον Άρατο.

Η γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για μεμονωμένο δράστη, 18χρονο Γερμανό ιρανικής καταγωγής, σε κατάσταση αμόκ και δεν υπάρχουν ενδείξεις για θρησκευτικά ή πολιτικά κίνητρα για την αποτρόπαια πράξη του. Οι νεκροί είναι κυρίως μικρής ηλικίας, από 14 έως 20 ετών, με εξαίρεση μια γυναίκα 45 ετών.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων. Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και βρίσκεται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές».