Η έναρξη  του 13oυ Ανοιξιάτικου Κύκλου Συναυλιών Οργάνου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου με τη σύμπραξη του Κουιντέτου ξύλινων πνευστών Bosphorus (Tουρκία) και της Piret Aidulo, όργανο (Εσθονία). Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί θα ερμηνεύσουν έργα των G. Corrette, J. S. Bach, J. Ibert, A. Pärt κ.ά. από τον 17ο αιώνα ώς τις μέρες μας.

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Bosphorus αποτελείται από μερικούς από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της Τουρκικής κλασικής σκηνής. Κορυφαίοι μουσικοί σε ορχήστρες όπως, Istanbul State Symphony, Ankara State Opera and Ballet Orchestra, Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra έχουν δώσει πολυάριθμες συναυλίες και έχουν βιντεοσκοπήσει σε παγκόσμια πρώτη το νέο έργο για πνευστά του Fazýl Say (“Quintet for Winds”).

Η βραβευμένη Εσθονή οργανίστα Piret Aidulo είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Εσθονών Μουσικών. Είναι διευθύντρια της χορωδίας και οργανίστα της Εκκλησίας του Αγίου Πνεύματος στο Τάλιν, αλλά και παιδαγωγός στο μουσικό σχολείο της Ευαγγελικής και Λουθηρανικής Εκκλησίας της Εσθονίας. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με ορχήστρες στην Εσθονία και την Ευρώπη και έχει συμπράξει με χορωδίες και μουσικά σύνολα διεθνούς κύρους.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016,  στις 8.30 μ.μ.

Αγγλικανική Εκκλησία Αγ. Παύλου,
Φιλελλήνων 27, Αθήνα.
Στάση Μετρό: Σύνταγμα

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ
Νέοι έως 18 χρόνων: 8 ευρώ