Το Γραφείο ΕΟΤ της Τουρκίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο συνάντηση των σημαντικότερων Τούρκων τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, bloggers και διεθνών ΜΜΕ.

Την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής, κα Ελένη Δημοπούλου, χαιρέτησε εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου και στην συνέχεια παρουσίασε τις πολλαπλές δυνατότητες τουριστικών εμπειριών που προσφέρει η Αττική σαν ιδανικός κοντινότερος short break προορισμός για τον Τούρκο επισκέπτη καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να εντάξουν τις πολλαπλές αυτές ταξιδιωτικές προτάσεις στις διαφημιστικές τους προσφορές. Η εγγύτητα της Κωνσταντινούπολης με την Αθήνα και η βαθιά πολιτιστική σχέση τους, δίνει μεγάλη προοπτική για σημαντικές τουριστικές συνεργασίες μεταξύ των δύο πόλεων.

Οι Τούρκοι επισκέπτες έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Αθήνα, τον Πειραιά  και τα λιγότερο γνωστά κοντινά νησιά του Σαρωνικού που τους παρουσιάστηκαν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια σχετικά με την προσβασιμότητα, τις υποδομές τους, τις θαλάσσιες και γαστρονομικές εμπειρίες, καθώς και την πολιτιστική και κοινωνική ζωή τους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Τουρκίας κα Μ.Ραχμανίδου και την αμέριστη συμπαράσταση του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, αξιότιμου κου Ευαγ.Σέκερη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 100 περίπου προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ο  Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Γενικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης κος Γ. Αγγελετόπουλος, η εκπρόσωπος της Tursab κα Berna Akar, και του Foreign Economic Relation Bureau (DEIK) Suha Tarman.

Παρέστησαν εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους Τour operators, όπως οι Pronto, HMC, MICE ΄n Go, YKM, FATI, SETUR, εκπρόσωπος του γνωστού Τουρκικού περιοδικού Food and Travel, του τηλεοπτικού σταθμού ΝΤV, του World Federation Journalists and Travel Writers, η Sevil Deniz σημαντική τουριστική blogger και άλλοι πολλοί διαμορφωτές της τουριστικής αγοράς στην Τουρκία.

 

Συνεντεύξεις δόθηκαν στο WTC και στο NTV και στην συνέχεια παρετέθη δεξίωση στον χώρο του Σισμανογλείου Μεγάρου, στην καρδιά του Πέραν, όπου συζητήθηκαν πολλές προτάσεις για δυνατότητες προβολής της Αττικής στο κοινό της Τουρκίας. Τέτοιες δράσεις, όπως εξειδικευμένα fam trips ή και ειδικές παρουσιάσεις με θέμα τον γαστρονομικό τουρισμό προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών από την γειτονική χώρα.