Η Turkish Airlines και το Travel Plan διοργάνωσαν πρόσφατα ταξίδι εξοικείωσης (FAM trip) για τους εκπροσώπους 9 ταξιδιωτικών πρακτορείων από το Ιράν και συγκεκριμένα από την πρωτεύουσα Τεχεράνη. Στο ταξίδι διάρκειας 4 ημερών, οι εκπρόσωποι των πρακτορείων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δημοφιλέστερα σημεία της Αθήνας αλλά και να περιηγηθούν σε γραφικές πόλεις και ιστορικά μνημεία της Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο και η Επίδαυρος.

Σε συνέχεια των διεθνών εξελίξεων σχετικά με την οικονομική δραστηριοποίηση του Ιράν, η χώρα αποτελεί επιχειρηματικό πόλο έλξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο εξερχόμενος τουρισμός του Ιράν, που αριθμεί περίπου 80εκ. κατοίκους, είναι μια από τις οικονομικές δραστηριότητες με εξαιρετικές προοπτικές και για την Ελλάδα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η Turkish Airlines και το Travel Plan σχεδίασαν και υλοποίησαν το συγκεκριμένο FAM trip, με στόχο να παρουσιάσουν στα φιλοξενούμενα ταξιδιωτικά πρακτορεία έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Ο Alp Yavuzeser, Γενικός Διευθυντής της Turkish Airlines για την Αθήνα σημείωσε,«Στόχος του τοπικού γραφείου της Turkish Airlines στην Ελλάδα, είναι να αποτελέσουμε στρατηγικό συνεργάτη της χώρας στον τουριστικό κλάδο. Η συνεργασία μας με τοπικούς φορείς αλλά και σημαντικές εταιρείες του κλάδου όπως η Travel Plan, ενισχύει αυτή μας τη δέσμευση. Το συγκεκριμένο FAM trip αποτελεί κομμάτι από σειρά αντίστοιχων δραστηριοτήτων που έχουμε προγραμματίσει για το 2016.»

Ο Κώστας Γκιόκας, Γενικός Διευθυντής του Travel Plan για την Ελλάδα & τα Ηνωμένα Αραβικα΄Εμιράτα σημείωσε: «Στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του Travel Plan στον εισερχόμενο τουρισμό, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μας δόθηκε η δυνατότητα να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας σημαντικούς τουριστικούς εκπροσώπους του Ιραν, μίας αγοράς που μπορεί να προσφέρει πολλά στον τόπο μας. Θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα, πως η μακροχρόνια στενή μας συνεργασία με την Turkish Airlines αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στις προσπάθειες που καταβάλουμε.»