Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση του Γενικού Πρόξενου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Orhan Yalman Okan, με τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη στο δημαρχείο Πανοράματος.

dimarxos_pylaias_proksenos_tourkiasΟ δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη ενημέρωσε τον Τούρκο Πρόξενο για θέματα αυτοδιοικητικής φύσεως, αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο και στα έργα που υλοποιούνται για την ανάπτυξη του δήμου και επισήμαινε την προτεραιότητα που δίνεται στα ζητήματα κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης αναφορά στη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών και κυρίως στον εμπλουτισμό των διμερών σχέσεων σε οικονομικό-εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Επιπλέον οι δύο άντρες μίλησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος από και προς τη γειτονική χώρα, καθώς και για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πολιτικής αυτής στην προσέγγιση και αλληλοκατανόηση μεταξύ των δύο λαών, τονίστηκε επίσης η διάθεση εμπλουτισμού και διεύρυνσής της, μέσω επιστημονικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ημερίδων και εκδηλώσεων.