Αντιπροσωπεία Συλλόγων Ιμβρίων δέχθηκε, σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας την σημασία της δράσης και του έργου τους.

«Ο Σύλλογος Ιμβρίων, ως επικεφαλής, μπορεί να επαίρεται για το έργο το οποίο κάνει, ώστε ο Ελληνισμός και ο Ελληνικός Πολιτισμός γενικότερα να αναβιώσουν στην Ίμβρο. Και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για όλους μας» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος εξήρε, επίσης, το γεγονός ότι ξαναλειτουργεί το σχολείο σε όλες τις βαθμίδες, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην δράση του κ. Καμπουρόπουλου, ο οποίος έχει συμβάλλει -όπως είπε- τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση και κατέληξε υπογραμμίζοντας τη σημασία των εκδηλώσεων, που πρόκειται να οργανώσουν για τα 25 χρόνια Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. του κ. Βαρθολομαίου, υπενθυμίζοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατάγεται από την Ίμβρο και είναι πολύ συνδεδεμένος με το νησί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθήνας Π. Ασανάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή την εποχή προσπαθούμε να αναδείξουμε την Ίμβρο σε μια γέφυρα αλληλογνωριμίας, αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή τουλάχιστον το νησί κατοικείται κατά πλειοψηφία από μουσουλμάνους πολίτες της Τουρκίας και να αποτελέσει ένα εργαστήρι για θετικές πρακτικές.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ