Για δέκα ημέρες ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα) βρίσκεται στη Σμύρνη φιλοξενούμενη από τοΠανεπιστήμιο Yasar, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “OMEGA Project” (Opening More Employment Gates for Art and Music Students) που υλοποιείται στα πλαίσια του Erasmus+ KA2.

Στόχος του OMEGA Project είναι ο σχεδιασμός και η υιοθέτηση από τα συμμετέχοντα ιδρύματα ενός μαθήματος που θα βοηθήσει τους φοιτητές που σπουδάζουν τέχνες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε θέματα μάνατζμεντ, μάρκετινγκ, στρατηγικού & επιχειρηματικού σχεδιασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το OMEGA Project είναι το πρώτο πρόγραμμα που υλοποιείται στα πλαίσια του Erasmus+ KA2 και εξειδικεύει τα θέματα επιχειρηματικότητας πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες των φοιτητών που σπουδάζουν τέχνες, λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα και τα ευαίσθητα όρια μεταξύ της ελεύθερης έκφρασης και της εμπορευματοποίησης στις τέχνες.

Το πρόγραμμα είναι διετές και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική φάση του, κατά την οποία συνολικά 25 φοιτητές από 5 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια λαμβάνουν μέρος σε ένα εντατικό 10ήμερο σεμινάριο.

Στο OMEGA Project συμμετέχουν εκτός από τη Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου: Το Πανεπιστήμιο Yasar της Σμύρνης που είναι και ο διαχειριστής του προγράμματος, η εταιρία BE ARTIVE από την Θεσσαλονίκη, το κονσερβατόριο “E. F. Dall’Abaco” της Βερόνα (Ιταλία), το Cork School of Music (Ιρλανδία), το Πανεπιστήμιο Abat Oliba CEU της Βαρκελώνης (Ισπανία) και το Institute of Education & Youth Studies Association (Τουρκία).

Η Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου εκπροσωπείται στο πρόγραμμα από την Λέκτορα του Τ.Μ.Σ. κυρία Δήμητρα Τρυπάνη και τον επίκουρο καθηγητή του Τ.Μ.Σ. κ. Γιάννη Τουλή.