Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία του Δήμου Μπέγιογλου (Πέρα) με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ahmet Misbah Demircan από τις 12 μέχρι τις 14 Μαϊου 2016.

Την Πέμπτη ο κ. Demircan θα παραβρεθεί στην εκδήλωση-αφιέρωμα στο Μουσείο Μπενάκη για το γνωστό φωτογράφο Αρά Γκιουλέρ. Επίκεντρο της εκδήλωσης, η οποία διοργανώνεται από το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα είναι η προβολή του ντοκιμαντέρ «Το μάτι της Κωνσταντινούπολης» η οποία θα συνοδευτεί από έκθεση 40 φωτογραφιών του θρυλικού φωτογράφου.

Προηγουμένως ο κ. Demircan θα επισκεφθεί, επίσης στο Μουσείο Μπενάκη, την έκθεση «Thomas Hope. Σχέδια της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολης».

Την Παρασκευή 13 Μαϊου ο Δήμαρχος του Μπέγιογλου θα επισκεφθεί την Ακρόπολη και το Μουσείο και αργότερα την ίδια μέρα θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη.

Στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με Κωνσταντινουπολίτες που ζουν στην Αθήνα και με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.