Οι τραγικές εξελίξεις στην Τουρκία αιφνιδίασαν πολλούς και ανάμεσα σ΄αυτούς τους Τούρκους τουρίστες που κάνουν διακοπές στη χώρα μας.

Δείχνοντας εντυπωσιακά αντανακλαστικά η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής ενημέρωσε το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη πως όλοι οι τουρίστες που κάνουν διακοπές στη Χαλκιδική και έπρεπε να αναχωρήσουν σήμερα για την πατρίδα τους, μπορούν να παραμείνουν στα ξενοδοχεία χωρίς χρέωση μέχρι να αποκατασταθεί η ηρεμία στην Τουρκία και ανοίξουν τα σύνορα. Η κίνηση αυτή δημιούργησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην τουριστική αγορά της γειτονικής χώρας.

Στο μεταξύ στα δυο ελληνικά κρουαζιερόπλοια, Crystal και Olympia της Celestyal, επιβαίνουν πολλοί Τούρκοι τουρίστες. Μετά από ένα συναρπαστικό βραδινό χθες στη Μύκονο, οι Τούρκοι μόλις επέστρεψαν στα κρουαζιερόπλοια έμαθαν για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα τους, τα οποία μόλις είχαν ξεκινήσει. Υπήρξε ένα σχετικό σοκ, αγωνία και κλάματα. Ελάχιστοι κοιμήθηκαν καθώς παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στις τηλεοράσεις των πλοίων. Σήμερα το πρωί τα δυο κρουαζιερόπλοια, ήταν με βάση το πρόγραμμα να δέσουν στο Κουσάντασι όπου και ολοκληρώνονταν η κρουαζιέρα των Τούρκων. Ωστόσο τα δυο πλοία τελικά έδεσαν στη Σάμο, καθώς η εταιρεία δεν ήθελε να βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών. Οι Τούρκοι θα μεταφερθούν σε λίγο στο Κουσάντασι με μικρότερο σκάφος που έφτασε στη Σάμο να τους παραλάβει (φώτο). Αυτήν την κρουαζιέρα θα τη θυμούνται για πολλά χρόνια.

Πηγή: Omorfa Taxidia