Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν (ανάμεσα τους και ο βομβιστής αυτοκτονίας) και τριανταέξι τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση- από τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης πολύ κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος.

Δώδεκα από τους τραυματίες είναι ξένοι τουρίστες. Έξι Ισραηλινοί, δύο Ιρλανδοί, ένας Ισλανδός, ένας Γερμανός, ένας Ιρανός και ένας από το Εμιράτο του Ντουμπάι.

Τον αποτροπιασμό του και την αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό, εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγη ώρα: «Σύσσωμος ο ελληνικός λαός και η ελληνική Κυβέρνηση εκφράζουν αποτροπιασμό  για την νέα τρομοκρατική επίθεση που έγινε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό αθώων πολιτών. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό καθώς και τα βαθειά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων».