Συναυλία ελληνοτουρκικής φιλίας «ΜΩΒ ή αλλιώς μπλε και κόκκινο» διοργανώνεται τηνΤρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό).

Δύο Έλληνες, η μέτζο-σοπράνο Λεωνόρα Γαϊτάνου και ο τενόρος Νίκος Ζιάζιαρης και δύο Τούρκοι, η σοπράνο Εκίν Σου Πάκερ και ο τενόρος Τόλγκα Σινέρ, με κοινή τους γλώσσα το τραγούδι καλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην Ανατολή μέσα από τη Δύση.

Στο πρώτος μέρος θα συναντήσουμε όπερες μεγάλων συνθετών που εκτυλίσσονται στην Ανατολή και στο δεύτερο θα ανακαλύψουμε την ευρωπαϊκή μουσική γραφή Ελλήνων και Τούρκων δημιουργών.

Συγκεκριμένα, θα ακουστούν άριες και ντουέτα από όπερες όπως Ιούλιος Καίσαρας του Γ.Φ. Χαίντελ, Μωάμεθ ο Β’ του Τζ. Ροσσίνι, Η Ιταλιάνα στο Αλγέρι του Τζ. Ροσσίνι, Σαμσών & Δαλιδά του Κ. Σαιντ-Σανς, Λακμέ του Λ. Ντελίμπ και τραγούδια Ελλήνων συνθετών όπως Α. Ευαγγελάτος, Θ. Σπάθης, Γ. Κωνσταντινίδης, Θ. Σακελλαρίδης και Τούρκων όπως Σ. Αντα, Τ. Ερντενέρ, Μ. Σαν.

Συνοδεύει στο πιάνο ο Σπύρος Σουλαδάκης.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε αρχικά στην Τουρκία στις 18 Μαρτίου, στο Ζωγράφειο της Κωνσταντινούπολης,  με τη στήριξη του Ελληνικού Προξενείου και στην Ελλάδα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μπενετάτου»του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, με την στήριξη του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Διοργάνωση: Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και το το Piano Plus Festival.

Είσοδος ελεύθερη, τηλεφωνικές κρατήσεις: 213 0382 540, Piano Plus Festival, 210 6745 135 (Μπενετάτου).