Σεφ απ’ όλο τον κόσμο έδωσαν για άλλη μια χρονιά ραντεβού στο Μπολού της βόρειας Τουρκίας, με την ευκαιρία του εκεί παγκόσμιου γαστρονομικού διαγωνισμού και, φυσικά, με τη συμμετοχή ελληνικής αποστολής, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα γεμάτη μετάλλια και διακρίσεις.

Στην πόλη ταξίδεψε η ελληνική αποστολή της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος με επικεφαλής τον Παράσχο Αξιώτη και τέσσερα μέλη. Να υπενθυμίσουμε ότι έδρα της Λέσχης, όπως και της Ομοσπονδίας, είναι η Καλαμάτα. Ο κ. Αξιώτης είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Αρχιμαγείρων και επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Διαγωνισμός
«Ο 2ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μαγειρικής που έγινε στο Μπολού της Τουρκίας έλαβε τέλος. Όλοι όσοι παρευρέθησαν έφυγαν γεμάτοι εμπειρίες, κάποιοι με μετάλλια στις βαλίτσες, με καλές και νέες γνωριμίες, με όμορφες εικόνες από τη χώρα, που μαγεύει για την κουλτούρα και τις ομορφιές της. Η ελληνική ομάδα γαστρονομίας ξεκινώντας από το μαύρο κουτί Grand Prix πήρε τη δεύτερη θέση, ασημένιο μετάλλιο και κύπελλο», σημείωσε ο κ. Αξιώτης για τη συμμετοχή στην Τουρκία.
Ατομικά ο καθένας από την ομάδα πήραν:
-Αξιώτης Πάρις: 2 χρυσά, 4 ασημένια
-Ζέρβας Χρήστος: 3 ασημένια, 3 χάλκινα
-Τζινέλης Πάρης: 1 χρυσό, 5 ασημένια.
«Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά την ελληνική ομάδα γαστρονομίας της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την προσπάθεια και τις διακρίσεις που έφερε και ειδικότερα τον αρχηγό της αποστολής Αξιώτη Πάρι, τον Ζέρβα Χρήστο και τον Τζινέλη Πάρη. Ευχαριστώ, επίσης, το συνάδελφο Καδρί Μεμί για την πολύτιμη βοήθειά του, όλους τους κριτές και φυσικά τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση του 2ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Γαστρονομίας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων YEPAD και ιδιαίτερα το νέο της πρόεδρο Ismail Bulut. Σύντομα θα ανταποδώσουμε τη φιλοξενία στο Δεύτερο Φεστιβάλ “Μπορούμε Ζάκυνθος 2016” που θα διοργανώσουμε», κατέληξε ο κ. Αξιώτης.

Πηγή και ολόκληρο το άρθρο στο tharrosnews.gr