Έχοντας επετειακό χαρακτήρα, συμπληρώνοντας 20 χρόνιας ζωής, η Emitt η τέταρτη μεγαλύτερη Διεθνής Τουριστική Έκθεση στον κόσμο, άνοιξε ξανά τις πύλες της και φιλοξένησε στην Κωνσταντινούπολη για μία ακόμη χρονιά περισσότερους από 4.500 εκθέτες από 80 χώρες. Από την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου του 2016 που εγκαινιάστηκε η φετινή λειτουργία της από τον Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας Mahir Unal, εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και πολίτες περιηγήθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο «TUYAP», με τις ελληνικές συμμετοχές να κεντρίζουν για μία ακόμη χρονιά το ενδιαφέρον, συγκεντρωμένες σε έναν ενιαίο εκθεσιακό χώρο, χάρη στην πετυχημένη οργανωτική προσπάθεια της εταιρίας «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ», που αποτελεί την αποκλειστική αντιπρόσωπο της έκθεσης για την Ελλάδα.

Η αναβαθμισμένη μάλιστα εκπροσώπηση της Ελλάδας στην συγκεκριμένη έκθεση και το γεγονός πως χρόνο με τον χρόνο γίνεται πιο έντονη αλλά και πληθαίνει, αναγνωρίστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο οποίος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην έκθεση, αναζήτησε τις ελληνικές συμμετοχές και συνεχάρη τον Πρόεδρο της «Επικοινωνίας Αιγαίου» Παναγιώτη Μυριτζή για την καθοριστική συμβολή της εταιρίας του προς την κατεύθυνση αυτή καθώς και τον Διευθυντή Μάρκετινγκ της εταιρίας και υπεύθυνο της ελληνικής διοργάνωσης στην έκθεση Νίκο Γρίβα.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής λειτουργίας της έκθεσης, καταγράφεται όμως και η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας Mahir Unal αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, στο περίπτερο που φιλοξενεί τα 10 νησιά του Βορείου Αιγαίου, αλλά και η θερμή συνομιλία του με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου. Η οποία μάλιστα και προσκάλεσε τον Υπουργό στα νησιά μας, επισημαίνοντας ότι «ο πολιτισμός είναι η γέφυρα που ενώνει τις κοινές προσπάθειες που γίνονται επ΄ ωφελεία των δύο λαών».

Στα περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών από την Πέμπτη, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου Νίκος Κατρακάζος, η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου ο Δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης, ο αντιδήμαρχος τουρισμού και πολιτισμού της Κω Ηλίας Σηφάκης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης, ο αντιδήμαρχος Χίου Δημήτρης Καράλλης, ο δημοτικός σύμβουλος Λέσβου Αντώνης Κουμαράς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων Λέσβου Γιάννης Σαμιώτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού της Λέσβου και της Χίου.

ellada-emitt2016

Στα χειροπιαστά οφέλη της φετινής έκθεσης και αυτό πρέπει να υπογραμμιστεί, καταγράφεται το γεγονός ότι όλες αυτές τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν πολλές επιχειρηματικές συναντήσεις «b2b», σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που εξασφάλισε φέτος η «Επικοινωνία Αιγαίου» για τους Έλληνες εκπροσώπους και επαγγελματίες του Τουρισμού. Η πρωτοβουλία αυτή, όπως σχολίασαν οι συμμετέχοντες συνέβαλε τα μέγιστα στο να διαφημιστεί η χώρα μας στοχευμένα ως τουριστικός προορισμός αλλά και να συναφθούν σημαντικές συνεργασίες μεταξύ επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Οι ελληνικές εταιρίες αλλά και προορισμοί που συμμετέχουν φέτος στην Emitt είναι: Airotel Group, Beleon Tours, Alexander Beach Hotel και Casino Thraki, Filos Holidays & Travel, Inova Hospitality Management, Kavala Chamber of Commerce, η Κως, Kyvernitis Travel, Lafasi Maritime Company, Meli Tours, Nestosdevelopent, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, το Porto Carras, η Σαντορίνη, Stathokostopoulos Group, Sunrise Tours, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και η αντίστοιχη της Θράκης, , Tourism Development Committee of Paggaio, η Θάσος και η Χαλκιδική.

Για την ελληνική συμμετοχή στην Emitt που ολοκληρώθηκε με επιτυχία για μία ακόμη χρονιά, ο υπεύθυνος της όλης διοργάνωσης και Διευθυντής Μάρκετινγκ της «Επικοινωνίας Αιγαίου Α.Ε.», Νίκος Γρίβας δήλωσε:

«Για ακόμα μια φορά παρά τις δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα και στην Τουρκία, η ελληνική επιχειρηματικότητα για το τουριστικό προϊόν της χώρας έδωσε δυναμικά το παρόν σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο και στο σταυροδρόμι των επιχειρηματιών του τουρισμού.

Σαν «Επικοινωνία Αιγαίου» καταφέραμε να ενισχύσουμε τις ελληνικές συμμετοχές με νέες επιχειρήσεις, οι οποίες για πρώτη φορά γνώρισαν την τουρκική αγορά και να οργανώσουμε με μεγάλη επιτυχία ένα επιπλέον πρόγραμμα εμπορικών συναντήσεων μέσω μια ηλεκτρονικής πλατφόρμας αποκλειστικά για Έλληνες επιχειρηματίες. Η «ITE Turkey» διοργανώτρια της Emitt και 20 ακόμα κλαδικών διεθνών εκθέσεων στην Τουρκία μάλιστα επέκτεινε την αποκλειστική συνεργασία με την εταιρία μας μέχρι το 2020 δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμάς αλλά και την πίστη που έχει στην ελληνική αγορά, επισημοποιώντας το μάλιστα με την πέμπτη συνεχόμενη βράβευση της δικής μας συμμετοχής ως την πιο δυναμική και ανταγωνιστική παρουσία στην Emitt 2016».

Πηγή: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.