Στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κωνσταντινούπολης, που το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας φιλοξενεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, στις 19.30, συναυλία για φλαούτο, βιολί, πιάνο και κρουστά.

Κουαρτέτο
26 Ιανουαρίου 2015, Δευτέρα – Ώρα : 19.30

SEYHAN BULUT (φλάουτο)
CANAN CİHANGİR (βιολί)
OLGA HASANOĞLU (πιάνο)
ÖZGÜ BULUT (κρουστά)

Πρόγραμμα

P. TCΗAIKOVSK     Ρομάντσα (για φλάουτο, βιολί και πιάνο)
C.M. WIDOR     Σουΐτα 1.Moderato, 2.Romance, 3. Scherzo (για φλάουτο και πιάνο)
J. IBERT     “Deux Interludes” (για φλάουτο, βιολί και πιάνο)
V. MONTI    Czardasz” (για φλάουτο, βιολί, πιάνο και κρουστά)

Διάλειμμα

T. LOAWENDIE    “Dance” (για σόλο βιολί)
G. GERSHWIN     “Rhapsody in Blue” (για σόλο πιάνο)
Hadi ASITANELIOĞLU   ”lkbahar Hayalleri” ταγκό
Hadi ASITANELIOĞLU   “Love Chats” ταγκό
Türk Halk Müziği Havaları Τουρκικές μελωδίες για φλάουτο, βιολί, πιάνο και κρουστά

SEYHAN BULUT
Η καλλιτέχνης, μέλος της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας Σμύρνης, εκπαιδεύτηκε στο φλάουτο μαθητεύοντας δίπλα στον H. Ekseriyet, το 2002 φοίτησε στη Μουσική Σχολή του Ρότερνταμ και το 2004 μαθήτευσε δίπλα στους J.Hagen και H.Starreveld στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστήμιου του Άμστερνταμ, όπου έκανε το μεταπτυχιακό της. Η καλλιτέχνης το 2011 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Anadolu και το 2012 απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα. Τώρα εργάζεται ως καθηγήτρια στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της 19ης Μαΐου στο τμήμα πνευστών οργάνων.

CANAN CİHANGİR
Ξεκίνησε τις σπουδές της πάνω στο βιολί με τον καθηγητή Istvan Nemeth στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Anadolu και τελείωσε τις προπτυχιακές της σπουδές (1998-2002) στη Μουσική Σχολή του Ρότερνταμ, όπου μαθήτευσε δίπλα στον κορυφαίο βιολονίστα Thijs Kramer. Μεταξύ των ετών 2002-2004, στην παραπάνω Σχολή, τελείωσε και το μεταπτυχιακό της μαθητεύοντας δίπλα στους J.J. Kantorow και I. Grubert ενώ παρακολούθησε μαθήματα μουσικής δωματίου από τον M. Maskowsky. Μεταξύ των ετών 2002-2004 εργάστηκε στην Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου της 9ης Σεπτεμβρίου. Επί του παρόντος η καλλιτέχνης συνεχίζει τις διδακτορικές στης σπουδές πάνω στο βιολί στο Πανεπιστημίο της 9ης Σεπτεμβρίου ενώ παράλληλα εργάζεται ως βιολονίστα στην Κρατική Όπερα Σαμψούντας.

OLGA HASANOĞLU
Το 1987 η καλλιτέχνης φοίτησε στην Κρατική Μουσική Σχολή του Αζερμπαϊτζάν απ’ όπου αποφοίτησε κερδίζοντας τον τίτλο “Σολίστ”. Το 1981 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό νέων ταλέντων του Αζερμπαϊτζάν. Από το 1992 έως και σήμερα εργάστηκε σε διάφορα πανεπιστήμια στην Τουρκία ενώ συμμετείχε σε διεθνής διαγωνισμούς και φεστιβάλ ως σολίστ. Το 2003 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Mimar Sinan και το 2009 ανακηρύχθηκε αναπληρώτρια καθηγήτρια. Στην καλλιτεχνική της διαδρομή έχει δώσει πολλά σόλο κονσέρτα και συναυλίες μουσικής δωματίου ενώ ταυτόχρονα έχει εμφανιστεί ως μαέστρος. Το 2000 στο Φεστιβάλ Μόσχας για Νέους Σολίστες κέρδισε το βραβείο του «πιο επιτυχημένου καθηγητή» για την απόδοση των φοιτητών της. Επί του παρόντος εργάζεται ως καθηγήτρια στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της 19 Μαΐου στο τμήμα πιάνου.

ÖZGÜ BULUT
Υπήρξε μαθητής του Aydın Mecid στην Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Bilkent. Μετά από δύο χρόνια έγινε δεκτός στη Μουσική Σχολή του Ρότερνταμ από όπου και πήρε το πτυχίο του μαθητεύοντας δίπλα στους Hans Leenders, Richard Jensen, Danny van der Wall και Cristian Leenders. Το 2007 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Başkent. Μεταξύ των ετών 2002-2004, εργάστηκε ως μαέστρος στην Harmonievereigniging Sliedrecht’de (Ολλανδία), από το 2004 έως το 2007 εργάστηκε ως εκδότης στο Ίδρυμα Sevda Cenap And, μεταξύ των ετών 2004-2006 εργάστηκε στο Μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Başkent, τη περίοδο 2006-2007 αποτέλεσε μέλος της Κρατικής Όπερας της Άγκυρας ενώ το 2007 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Anadolu στο τμήμα Κρουστών. Επί του παρόντος εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της 19 Μαΐου στο τμήμα πιάνου.