Έκλεισε σήμερα το απόγευμα στις 19:00 ο φάκελος των δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του Hilton. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε στρατηγική συμμαχία για τη διεκδίκηση του εμβληματικού ξενοδοχείου, προχώρησαν η τουρκική Dogus και ο όμιλος ΤΕΜΕΣ του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ιδιοκτήτη του Costa Navarino.

Οι δύο όμιλοι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κατέθεσαν κοινή προσφορά για την αγορά της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια το σχήμα να ενισχυθεί και με επενδυτικό fund, αλλά και με διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα, δεδομένου ότι η σύμβαση με την αλυσίδα Hilton λήγει στο τέλος του 2016.

Το όνομα της τουρκικής Dogus ήταν από την αρχή στην πρώτη γραμμή ως ένας από τους πλέον ισχυρούς διεκδικητές για το ιστορικό ξενοδοχείο, όπως άλλωστε και του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος αναζητεί την κατάλληλη ευκαιρία να τοποθετηθεί στην ξενοδοχειακή αγορά της Αττικής, καθώς ήταν μεταξύ των αρχικών διεκδικητών και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Η Dogus του Φ. Σαχένκ έχει μπει δυνατά στο »παιχνίδι» προκειμένου να αποσπάσει μερίδιο της πίτας από τον τουρισμό πολυτελείας -και όχι μόνο- στην Ελλάδα.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν ακόμη κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο προσφορές οι οποίες θα κατατεθούν από ισάριθμα σχήματα, ενώ μεταξύ των διεκδικητών είχαν ακουστεί τα ονόματα της αμερικανικής Hines- η οποία ωστόσο φαίνεται να έχει υπαναχωρήσει-, του νοτιοαφρικανικού ομίλου της Orion, του ομίλου Γ. Δασκαλαντωνάκη από κοινού με την Lone Star.

Οι πληροφορίες θέλουν τις προσφορές για την απόκτηση του εμβληματικού ξενοδοχείου, το πρώτο ξενοδοχείο παγκόσμιας αλυσίδας που λειτούργησε ποτέ στην Αθήνα, έχοντας συμπληρώσει πάνω από πενήντα χρόνια από την ίδρυσή του, να κυμαίνονται μεταξύ 140 και 170 εκατ. ευρώ.

Πηγή: enikonomia.gr