Σημαντική παρουσία στη φετινή διοργάνωση της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης της Λατινικής Αμερικής, World Travel Market, που διοργανώνεται από τις 22 έως τις 24 Απριλίου στο Σάο Πάολο, θα έχει η Ευρώπη και ειδικά η Τουρκία.

Στην έκθεση πρόκειται να συμμετάσχουν με μεγαλύτερους χώρους περιπτέρου το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και ο σπεσιαλίστας τουρ οπερέιτορ Honest Tour Group, που ειδικεύεται στις πωλήσεις ταξιδίων στην Τουρκία, τη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Το Εμπορική Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης θα συμμετάσχει ως νέος εκθέτης το 2015, με στόχο να αναδείξει την ιστορία, τον πολιτισμό και τον καλλιτεχνικό πλούτο της πόλης.

Το 2013, η Κωνσταντινούπολη κατέγραψε αύξηση ξένων επισκεπτών της τάξης του 12% σε σχέση με το 2012 ενώ ο αριθμός των τουριστών που την επισκέπτονται βαίνει αυξανόμενος κάθε χρόνο από το 2008. Η αύξηση αυτή γίνεται φανερή και μέσα από τις συνολικές τουριστικές επιδόσεις της Τουρκίας, η οποία έκλεισε το 2014 με 42 εκατ. τουρίστες.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, İbrahim Çağlar, μιλώντας στο breakingtravelnews.com, χαρακτήρισε την αγορά της Λατινικής Αμερικής ως εξαιρετικά σημαντική για την Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε, η συμμετοχή στην έκθεση σε ξεχωριστό περίπτερο έχει στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση των τουρκικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Στην έκθεση συμμετέχουν ως εκθέτες κορυφαίοι πάροχοι τουριστικών υπηρεσιών της Τουρκίας όπως η Heysem Tourism & Travel και η Vanilla Tours, από το τμήμα Travel Tech Zone.

Τα συμβόλαια που υπογράφηκαν στη διάρκεια της περυσινής έκθεσης ανήλθαν σε περισσότερα από 341 εκατ. δολάρια, επισημαίνει ο διευθυντής της WTM Latin America, Lawrence Reinisch επισημαίνοντας: «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία θα επωφεληθεί από τις μεγάλες ευκαιρίες που επιφυλάσσει η φετινή διοργάνωση της έκθεσης, η οποία αναμένεται να έχει αύξηση στον όγκο των συμφωνιών που θα συναφθούν».