Η γραμμή κρουαζιέρας Crystal Cruises αντικαθιστά τις στάσεις της σε Κωνσταντινούπολη και Κουσάντασι με ελληνικούς προορισμούς, σε αντίδραση στις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια των ταξίδιών. Οι επιπτώσεις των αλλαγών στα δρομολόγια του “Crystal Symphony” αφορούν στις κρουαζιέρες στις 24 Απριλίου και 1η Μαΐου.

Η εταιρεία επίσης ακυρώνει αυτόματα τις προκρατήσεις για εκδρομές και δήλωσε ότι σχεδιάζει την ανάπτυξη νέων.

Οι προσεγγίσεις σε τουρκικά λιμάνια που είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Απρίλιο και τον Νοέμβριο στο νέο πολυτελές γιοτ της Crystal, “Crystal Esprit”, θα αλλάξουν και αυτές, αλλά τα νέα δρομολόγια δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

“Η ασφάλεια και η ηρεμία των επισκεπτών μας είναι πρωταρχικό μας μέλημα και δεν παίρνουμε κανένα ρίσκο για κανένα από τα δύο” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Crystal cruises, Edie Rodriguez. Τόνισε ακόμη ότι “οι πελάτες της εταιρείας  μπορούν να συνεχίσουν τις προγραμματισμένες τους διακοπές χωρίς το πρόσθετο άγχος της ασφάλειας σε μια συγκεκριμένη περιοχή”.

crystal-cruises

Η κίνησης αυτή αποτελεί, όπως είναι φανερό, αντίδραση στην πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε τις ζωές 10 Γερμανών τουριστών.

Πέρυσι, η Disney Cruise Line αφαίρεσε την Ελλάδα και την Τουρκία από το 12μερο ταξίδι στη Μεσόγειο του κρουαζιερόπλοιου “Disney Magic” για το καλοκαίρι του 2016, για λόγους ασφαλείας.

Η Celebrity Cruises ανακοίνωσε και αυτή την ίδια στιγμή ότι τα “Celebrity Reflection” και “Celebrity Equinox” δε θα διανυκτερεύουν στην Κωνσταντινούπολη το 2016, ενώ η Costa Cruises έχει αναστείλει τις στάσεις των κρουαζιερόπλοιών της στην Τουρκία από πέρυσι τον Αύγουστο, απόφαση που επηρέασε τα “Costa neoClassica”, “Costa Pacifica” και “Costa Deliziosa”. – See more at:

Πηγή: traveldailynews.gr