Ενώ πολλές εταιρείες κρουαζιέρας έχουν ακυρώσει τα ταξίδια τους προς την Τουρκία λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, η Celestyal Cruises αυξάνει την παρουσία της σε τουρκικά λιμάνια.

«Έχουμε ισχυρούς δεσμούς και σχέσεις με την Τουρκία και θέλουμε να τις ενισχύσουμε με την αύξηση των ταξιδιών στη χώρα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises Κυριάκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ.Αναστασιάδης γνωστοποίησε μάλιστα ότι το νέο πλοίο Celestyal Nefeli θα έχει την Τουρκία ως το κύριο λιμάνι. Η εταιρεία, όπως είπε, έχει έντονη παρουσία στην Τουρκία τα τελευταία τρία χρόνια και αποτελεί βασικό προορισμό στο πρόγραμμά της. Είναι αδιανόητο για εμάς να αποκλείσουμε την Τουρκία, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αναστασιάδης, προσθέτοντας: Προφανώς, το ζήτημα της ασφάλειας είναι μείζον για τους πελάτες και τα πληρώματα, όμως η εταιρεία έχει εμπιστοσύνη στα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν από την αστυνομία και τις τοπικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος της Karavan Tourism, που αντιπροσωπεύει την Celestyal Cruises στην Τουρκία, Gianluigi Baltazzi, δήλωσε ότι οι περιφερειακές εταιρείες έχουν επιλέξει να μείνουν και να επεκτείνουν την παρουσία τους στην Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία είναι μια πολύ κρίσιμη αγορά για την Celestyal, η οποία θα έχει ένα πλοίο της αφιρωμένο στην τουρκική αγορά από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής κρουαζιέρας του τουρκικού συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων- TURSAB, κ.Βaltazzi, σημείωσε όλες οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν δει μια μείωση της τάξης του 35% στις κρατήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, αλλά οι περιφερειακές εταιρείες έχουν αποφασίσει να ανοίξουν νέα λιμάνια στην περιοχή για να ξεπεραστούν οι απώλειες. Σε αυτό το πνεύμα, η Celestyal έχει ανοίξει περισσότερους από 20 προορισμούς στην περιοχή τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της εταιρείας Πυθαγόρας Ναγού δήλωσε επίσης ότι η Celestyal έχει στο πρόγραμμά της 15 ελληνικά νησιά όταν άλλες εταιρείες έχουν 4 ή 5 νησιά. Έχουμε αποφασίσει, είπε, να προσθέτουμε κάθε χρόνο 3 έως 5 νέους προορισμούς κάθε χρόνο.

Το Celestyal Nefeli θα ξεκινήσει τα ταξίδια του τον Μάιο στα λιμάνια της Σμύρνης, Κουσάντασι και Τσεσμέ.

Δύο άλλα πλοία της εταιρείας θα δέσουν στα λιμάνια του Κουσάντασι και της Κωνσταντινούπολη 165 φορές το χρόνο, φέρνοντας περίπου 150.000 ξένους τουρίστες στην Τουρκία, σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας είπαν επίσης ότι υπήρχαν περίπου 80.000 Τούρκοι τουρίστες κρουαζιέρας και της εταιρείας τους και φέτος επιδιώκεται η προσέλκυση 45.000 Τούρκων τουριστών.

Πηγή: tornosnews.gr