Την τρίτη γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη εγκαινίασε την Παρασκευή 26 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η γέφυρα Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ, η οποία πήρε το όνομα της από τον 9ο σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας  Γιαβούζ Σελίμ, κατασκευάστηκε στο βόρειο τμήμα του Βοσπόρου που βλέπει τη Μαύρη Θάλασσα και αποτελείται από 10 λωρίδες συνολικά, 8 για αυτοκίνητα και 2 σιδηροδρομικές γραμμές.

Είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου με πλάτος 58,4 μέτρα (καλύπτει απόσταση 1.408 μέτρων πάνω από τη θάλασσα), η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα με σιδηροδρομική γραμμή και η κρεμαστή γέφυρα με τον ψηλότερο πύργο στον κόσμο που ξεπερνά τα 320 μέτρα. Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, σχεδόν σε 39 μήνες και το κόστος της ανήλθε στα 4,5 δισ. δολάρια. Η γέφυρα αναμένεται να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία και να μειώσει την κίνηση στις δύο πρώτες γέφυρες που συνδέουν επίσης την ευρωπαϊκή με την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης αλλά και να μειώσει την αυξημένη ρύπανση της ατμόσφαιρας.