Αύξηση της τάξης του 81% παρουσίασε το νησί της Σάμου τον μήνα Ιούλιο στις αφίξεις  Τούρκων επισκεπτών  σε σχέση  με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Συγκεκριμένα   σύμφωνα με τα  επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Σάμου το μήνα Ιούλιο του 2016 ήρθαν στην Σάμο 8.535 Τούρκοι τουρίστες. Σε σχέση με τους 4.715 που είχαν έρθει το 2015 η αύξηση είναι θεαματική , δηλαδή 3820 επιπλέον επισκέπτες. Αναλυτικά ήρθαν 2034 από τη πύλη εισόδου του Πυθαγορείου, 3265 από την πύλη εισόδου της πόλης της Σάμου και 3236 από την πύλη εισόδου του Καρλοβάσου.

Ο Aντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος δήλωσε σχετικά «Στο πλαίσιο της δύσκολης τουριστικής χρονιάς που ζούμε, η θεαματική αύξηση των Τούρκων επισκεπτών τον Ιούλιο είναι ιδιαίτερα θετική. Καθοριστικό ρόλο στην αύξηση αυτή είχε η επιτυχής λειτουργία της νέας πύλης στο Καρλόβασι. Σημαντικό ρόλο όμως είχε και η οργανωμένη δουλειά που έγινε όλο το χειμώνα και οι στοχευμένες δράσεις που οργανώθηκαν από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού μας. Οι δράσεις αυτές συνεχίζονται ενώ ήδη προγραμματίζονται νέες. Οι πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στη γείτονα χώρα μας προβληματίζουν ιδιαίτερα. Η προσπάθεια  συνεχίζεται».