Τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες που επισκέφθηκαν τη Ρόδο στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για αύξηση φέτος του αριθμού των Τούρκων επισκεπτών στο νησί, καλωσόρισε την Τετάρτη 20 Απριλίου στο Δημαρχείο ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Σε συνέχεια συνάντησης που είχε την προηγούμενη μέρα με τον συντονιστή της προσπάθειας και τουριστικό πράκτορα κ. Murat Zeytunlu, ο οποίος προβάλλει τη Ρόδο τα τελευταία χρόνια σε τουριστικές εκθέσεις και προωθεί σχετικό έντυπο υλικό, το δήμαρχο επισκέφτηκαν ακόμη 18 τουριστικοί πράκτορες από τη γείτονα χώρα.

Οι τουριστικοί πράκτορες προέρχονται όχι μόνο από τα απέναντι παράλια, αλλά και από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Αττάλεια, την κεντρική Ανατολία, και γενικότερα από πόλεις στις οποίες υπάρχει επιθυμία να επισκεφτούν τα νησιά ποιοτικοί Τούρκοι τουρίστες.

Ο κ. Χατζηδιάκος παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηιωάννου και της αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Μαρίζας Χατζηλαζάρου, δήλωσε ότι «ο τουρισμός αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή μεταξύ των δύο χωρών και η ενίσχυσή του ανοίγει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες μπορεί να συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία σταθερής και ισχυρής βάσης για τη φιλία, την ειρήνη, τη συνεργασία και την ευημερία».

Ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στην έναρξη του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης Visa σε Τούρκους τουρίστες που θα διευκολύνει τη διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενων από την Τουρκία για τουρισμό. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από Απρίλιο έως Οκτώβριο σε Ρόδο, Κω, Σάμο, Χίο και Λέσβο.

Οι Τούρκοι πράκτορες διά του επικεφαλής της αποστολής κ. Zeytunlu, δήλωσαν το ενδιαφέρον της τουρκικής τουριστικής αγοράς για διακοπές ποιοτικών τουριστών στη Ρόδο, υπογραμμίζοντας ότι εάν υπάρξει και φέτος η διευκόλυνση στη Visa ή κατάργησής της τότε ο αριθμός πέρυσι των 40.000 επισκεπτών θα πολλαπλασιαστεί και η προσέλευση θα γίνεται αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς απ΄ όλες τις περιοχές της Τουρκίας.