Στo Φεστιβάλ για την ΕΙΡΗΝΗ που διοργανώνεται επι 17 χρόνια από τον Δήμο των ΔΙΔΥΜΩΝ

Στo Φεστιβάλ για την ΕΙΡΗΝΗ που διοργανώνεται επι 17 χρόνια από τον Δήμο των ΔΙΔΥΜΩΝ  και τον   δήμαρχο κ. Mumin Kamaci βρέθηκε η Πρόεδρος της ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΣ κ. Έλλη Σεμοίλογλου μαζί και με την Αντιπρόεδρο κ. Ειρήνη Νότη και το μέλος του ΔΣ κ. Ίριδα Μαυράκη.

Η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ πήρε μέρος στην πολυπληθή πορεία για την ΕΙΡΗΝΗ η οποία κατέληξε με το άναμα μίας φλόγας για την ΕΙΡΗΝΗ από τον Δήμαρχο των Διδύμων με την παρουσία χιλιάδων κόσμου από διάφορες χώρες. Ο κόσμος επιβιβάστηκε σε σκάφη και μέσα στο πέλαγος  Ελληνες και Τούρκοι έριξαν στεφάνια απο λουλούδια.

Η Πρόεδρος κ. Έλλη Σεμοίλογλου τιμήθηκε σε μια τελετή απο τον κ. Barkan Kalinomuz  γραμματέα  της Περιφέρειας του Αίδινίου και προσέφερε επίσης τιμητική πλακέτα στο όνομα της ελληνοτουρκικής φιλίας και συνεργασίας.

Προσκεκλημένοι ήταν η εκπρόσωπος του Δήμου Θεσαλλονίκης εκ μέρους του Δημάρχου κ. Μπουτάρη κ. Δήμητρα Αγκαθίδου δημοτική σύμβουλος και ο κ. Χρόνης Μακρίδης γραμματέας της Ν.Ε. Α’ Πασοκ Θεσσαλονίκης,  του Αίδινίου για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας .

Η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και των χωρών της Μεσογείου και την Μαύρης Θάλασσας. Στην κεντρική σκηνή καταχειροκροτήθηκαν το χορευτικό συγκρότημα με Ποντιακούς χορούς  απο τον Δήμο της Χρυσούπολης, το  χορευτικό συγκρότημα απο τον Δήμο της Σάμου και η  Χορωδία απο την Αντιόχεια που έχει προταθεί για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης η οποία αποτελείται απο Χριστιανούς Ορθόδοξους,  Αρμένιους, Εβραίους Μουσουλμάνους κ .α   οι οποίοι ερμήνευσαν τραγούδια και ύμνους από διάφορες χώρες και θρησκείες.

Η ερμηνεύτρια Ίρις Μαυράκη τραγούδησε με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Τούρκο συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί το τραγούδι  ‘Kardeşin Duymaz  – Σαν τον Μετανάστη στη δική σου γή…’ τους δικούς του στίχους στην τουρκική γλώσσα ο Λιβανελί και τους ελληνικούς στίχους σε μετάφραση Λευτέρη Παπαδόπουλου η Ίρις., στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα Ειρήνης, Ελπίδας και Αγάπης για μία Παγκόσμια Ειρήνη.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος της Χρυσούπολης Καβάλας  κ. Στέργιος Γκούλφας. ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον δήμαρχο και παρευρίσκεται κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις για την ΕΙΡΗΝΗ.

Υπόσχεση όλων ήταν το 2013 να ξαναβρεθούν εκεί και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την διατήρηση της Ειρήνης στην περιοχή και στον Κόσμο.